d9daeae2069c9f9ddecc2f4ef9f92783.jpg
  • Δευτερα
  • Τριτη
  • τεταρτη
  • ΠΕΜΠΤΗ
  • παρασκευη
  • Πανοραμα
  • Χρησιμες πληροφοριες

1. Ανθρώπινες Σχέσεις - ώρα: 11.00 - 12:30

ομάδα μελέτης

Συντονίστριες: Λούση Στρούμτσα & Αθηνά Τσακνακοπούλου

Βιβλίο: Τόλμησε να είσαι ο εαυτός σου, Ιτσιρο Κισιμι κ Φουμιτακε Κογκα

Πώς θα μπορούσαμε να ξεκλειδώσουμε τη δύναμη που έχουμε μέσα μας και να γίνουμε αυτό που πραγματικά θέλουμε; Τις απαντήσεις θα τις βρούμε σε μια άκρως διαφωτιστική συζήτηση ανάμεσα σε έναν φιλόσοφο και έναν νέο άντρα. Χρησιμοποιώντας τις θεωρίες του Αλφρεντ Άντλερ ο φιλόσοφος εξηγεί πώς μπορούμε να ελευθερωθούμε από τα δεσμά προηγούμενων εμπειριών κ να βρούμε το θάρρος να αλλάξουμε τον εαυτό μας.


2. Ανθρώπινες Σχέσεις - ώρα: 18.00 - 19.30

ομάδα μελέτης

Συντονίστριες: Ευγενία Ζήση & Νίκη Κατσαούνη

Βιβλίο: Ανθρώπινη Επικοινωνία, Virginia Satir

Όσο πιο πλήρης και ολοκληρωμένη είναι η επαφή που κάνουμε με τον εαυτό μας και με τους συνανθρώπους μας, τόσο περισσότερες είναι οι δυνατότητες να νιώσουμε ότι μας αγαπάνε και μας εκτιμούν, οι δυνατότητες να είμαστε υγιείς και να μάθουμε πως να λύνουμε σωστά τα προβλήματα μας. Η επικοινωνία είναι για τις σχέσεις δύο ανθρώπων ότι η αναπνοή για τη διατήρηση της ζωής.


3. Ανθρώπινες σχέσεις - ώρα: 19.45 – 21.15

ομάδα μελέτης

Συντονίστριες: Όλγα Καλαμάρα & Κατερίνα Δημητρίου

Βιβλίο: Μεταμορφώστε τη ζωή σας, Louise L Hay, Eκδ. Η δυναμική της επιτυχίας

Είναι αλήθεια είναι πραγματικότητα; Υπάρχουν δύο απαντήσεις : ΝΑΙ και ΟΧΙ. Ό,τι κι αν επιλέξω εγώ να πιστεύω γίνεται η αλήθεια μου. Κι ό,τι κι αν επιλέξεις εσύ να πιστεύεις γίνεται η αλήθεια σου. Αν οι σκέψεις μας είναι εντελώς διαφορετικές, τότε όλη η ζωή μας, όλες οι εμπειρίες μας γίνονται εντελώς διαφορετικές. Εσύ είσαι η δύναμη στον κόσμο σου!

4. Παιδί - Εφηβεία - ώρα: 17.30 – 19.00, Δευτέρα (Διαδικτυακή ομάδα)

ομάδα μελέτης/διαδικτυακή ομάδα

Συντονίστριες: Καίτη Παπαδοπούλου & Ιρένα Παρπούλα

Βιβλίο: Γονείς & Έφηβοι, των Ντινκμέγιερ & Γκάρυ Μακκαίη

Εφηβεία=νεύρα, καυγάδες, απογοήτευση. Κι όμως, η εφηβεία είναι μια φυσιολογική περίοδος ανάπτυξης και εξέλιξης του παιδιού σωματικά και εγκεφαλικά. Είναι η μετάβαση από την παιδικότητα στην ωριμότητα. Παιδιά κ γονείς ζουν πρωτόγνωρες καταστάσεις, ψάχνοντας νέους κώδικες επικοινωνίας και συμβίωσης. Οι γονείς καλούνται να δείξουν στους εφήβους τους εμπιστοσύνη, κατανόηση, συμπαράσταση, αποδοχή και κυρίως αγάπη. Στην ομάδα μας, κάθε βδομάδα θα δούμε τρόπους, μεθόδους ώστε να καταλάβουμε πώς νοιώθουν οι έφηβοι και πώς μπορούμε να τους βοηθήσουμε. Ελάτε να βρούμε μαζί τα νέα μονοπάτια για μια σχέση αλληλοσεβασμού ανάμεσα στους γονείς και τους εφήβους, βασισμένη στις 3 βασικές αρχές της Αντλεριανής ψυχολογίας: • ισοτιμία • σεβασμός • εμπιστοσύνη.

5. Παιδί - ώρα: 18.00 - 19.30, Δευτέρα (Διαδικτυακή ομάδα)

ομάδα μελέτης/διαδικτυακή ομάδα

Συντονίστριες: Ερασμία Ανδρεαδάκη & Πέννυ Γεωργιάδου

Βιβλίο: Σχολείο για γονείς, Ντον Ντινκμέγιερ & Γκάρυ Μακκαίη

Η τέχνη της απόλαυσης της οικογενειακής ζωής σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με την ικανότητα του γονιού να δημιουργήσει μια καλή σχέση εμπιστοσύνης με τα παιδιά του. Με οδηγό τις βασικές αρχές του Άντλερ και Ντράικωρς θα ανακαλύψουμε ιδέες που θα μας βοηθήσουν να συνεχίσουμε με θάρρος και αποτελεσματικότητα στον γονεϊκό μας ρόλο.

6. Προεφηβεία – Εφηβεία - ώρα: 10.30 - 12.00

Ομάδα μελέτης

Συντονίστριες: Κατερίνα Δημητρίου & Λένα Ρήγα

Βιβλίο: Βασικές Αρχές Παραδοχής -Ενθάρρυνσης Πειθαρχίας & Σχέσεων Γονέων - Εφήβων, Ντον Ντινκμέγιερ, Γκάρυ ΜΚκαίυ ,Τζον Κάρλσον ,Νιλ Μπίτι

Ποιος γονιός δεν θέλει να έχει καλές σχέσεις με τα παιδιά του; Ποιος προτιμάει να κάνει το σπίτι του στρατώνα και να δίνει καθημερινά διαταγές; Ποιος γονιός διδάχτηκε να ξεχωρίζει την πράξη από τονδράστη; Ποιος έμαθε να αναγνωρίζει τα «λάθη « του μπροστά στα παιδιά του χωρίς μ ‘αυτό να μειώνεται η ανθρώπινη αξία του; Όλοι οι γονείς έχουν καλές προθέσεις αλλά...


7. Ομάδα ψυχολόγων(*) - Ώρα: 18.00 – 20.00/15θήμερο

Ψυχολόγος: Σοφία Δημητρίου

Ανακαλύπτοντας την ισορροπία ανάμεσα στη σχέση μας με τους άλλους και τις ανάγκες μας. Όσο πιο πλήρης είναι η επαφή που κάνουμε με τον εαυτό μας και τους συνανθρώπους μας τόσο περισσότερες είναι οι δυνατότητες να νιώσουμε ότι μας αγαπούν, μας εκτιμούν και να νιώσουμε υγιείς. Η επικοινωνία είναι επένδυση. Το να ακούμε τα «θέλω» μας, να βάζουμε όρια, να μπορούμε να λέμε «όχι», να διεκδικούμε και να ενθαρρύνουμε, είναι επικοινωνία.

Κόστος συμμετοχής: 100€ / έτος

* Στις ομάδες ψυχολόγων μπορούν να εγγραφούν μέλη που έχουν παρακολουθήσει ομάδες μελέτης για τουλάχιστον 3 χρόνια.


8. Ανθρώπινες Σχέσεις - ώρα: 18.30 – 20.00/15θήμερο (Διαδικτυακή ομάδα)

Ομάδα μελέτης/διαδικτυακή Ομάδα

Συντονιστές: Νάσος Μάντζιος & Μαρία Ποριάζη

Βιβλίο:Ο δρόμος της αυτοεξάρτησης – Φύλλα Πορείας 1, Χόρχε Μπουκάι

'Μπορείς να είσαι αυτός που είσαι’. ‘Μπορείς να σκέφτεσαι αυτό που σκέφτεσαι’. ‘Μπορείς να αισθάνεσαι αυτό που αισθάνεσαι’. ‘Μπορείς να παίρνεις τα δικά σου ρίσκα’. ‘Θα πρέπει μόνος σου να ψάξεις να βρεις αυτό που χρειάζεσαι, γιατί αυτό σημαίνει μεγαλώνω, είμαι ώριμος και αυτοεξαρτώμενος’. Με οδηγό το βιβλίο του πολυδιαβασμένου Χ. Μπουκάι θα προσπαθήσουμε να δούμε τη ζωή, τις σχέσεις μας, τη στάση και τη συμπεριφορά μας μέσα από τη δική του ματιά αλλά και μέσα στα πλαίσια που ορίζει και η αντλεριανή θεωρία, προκειμένου να βρούμε το δρόμο της αυτοεξάρτησης.

 

9. Ανθρώπινες Σχέσεις - ώρα: 10.30 - 12.00

Ομάδα μελέτης

Συντονίστριες: Κατερίνα Δημητρίου & Ευγενία Ζήση

Βιβλίο: Οι αλλαγές στο ταξίδι της ζωής, Πέγκυ Πελώνη - Πινήρου.

Η αλλαγή αν και είναι μια περίπλοκη διαδικασία, είναι ο τρόπος που διαλέγει η φύση να μας δείξει ότι είμαστε ζωντανοί. Αλλαγή σημαίνει ότι τολμώ να δοκιμάσω αλλά μπορεί να μην τα καταφέρω. Σημαίνει μαθαίνω, αναπτύσσομαι μια και πονάω. Ζω τη δική μου περιπέτεια και βιώνω τη δική μου Ιθάκη. Σας προσκαλούμε στην ομάδα μας να ζήσουμε μαζί αυτό το ταξίδι.


10. Παιδί - ώρα: 19.00 – 20.30/15θήμερο (Διαδικτυακή ομάδα)

Ομάδα μελέτης/διαδικτυακή Ομάδα

Συντονίστριες: Πέννυ Γεωργιάδου & Τζένη Τσελεπή

Βιβλίο: Σχολείο για Γονείς, Ντινκμέγιερ – ΜακΚέι.

«Το να είμαστε γονείς είναι ένας ρόλος που με χαρά αναλαμβάνουμε, στην πορεία όμως μπορεί να γίνει πολύ απαιτητικός. Κάποιοι γονείς συχνά λένε ότι ‘τα παιδιά δεν έρχονται με οδηγίες χρήσης’ για να περιγράψουν πόσο άγχος βιώνουν κατά τη φροντίδα και την ανατροφή τους. Τα παιδιά μας μεγαλώνουν κι αναπτύσσονται με διαφορετικές ανάγκες σε κάθε ηλικιακή φάση και αυτό προϋποθέτει ότι χρειάζεται κι εμείς να προσαρμοζόμαστε και να εξελισσόμαστε σε αυτόν τον ρόλο.Στην ομάδα μας θα εξελιχτούμε, θα γίνουμε πιο χαρούμενοι, στοργικοί και διορατικοί γονείς με μεγαλύτερη ενσυναίσθηση, κατανόηση κι αυτοπεποίθηση.»

11. Παιδί - ώρα: 18.00 – 19.30/15θήμερο (Διαδικτυακή ομάδα)

Ομάδα μελέτης/διαδικτυακή Ομάδα

Συντονίστριες: Καίτη Παπαδοπούλου & Τζένη Τσελεπή

Βιβλίο: Αγάπησε τον εαυτό σου και η ζωή θα σε αγαπήσει, Κάτριν Μπένσαιντ.

«Η μόνη σχέση που είναι πραγματικά σημαντική και κρίσιμη στη ζωή είναι η σχέση με τον εαυτό μας. Κανείς δε μας μαθαίνει πώς να αγαπάμε τον εαυτό μας, πώς να τον αποδεχόμαστε, και πώς να τον υποστηρίζουμε. Αυτοφροντίδα και αυτοαγάπη είναι ό,τι χρειάζεται ο εαυτός μας και είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να του δώσουμε είτε βιωματικά, είτε σωματικά, είτε ψυχικά.»

Στην ομάδα φέτος μελετούμε ότι στο ερώτημα της ζωής είμαστε οι μόνοι που δίνουμε απάντηση και στα προβλήματα οι μόνοι που δίνουμε τη λύση.

12. Παιδί - ώρα: 11.00 – 12.30

ομάδα μελέτης

Συντονίστριες: Όλγα Καλαμάρα & Λένα Ρήγα

Βιβλίο: Το παιδί μια νέα αντιμετώπιση. Ρούντολφ Ντράικωρς ,Βίκι Σολτζ.

Τι θέλω να γίνει το παιδί μου? Χαρούμενο, συνεργάσιμο, με σεβασμό και κατανόηση στον εαυτό του και στους άλλους. Σε μια δημοκρατική οικογένεια η υπευθυνότητα, η σταθερότητα και η συνεργασία που ξεκινά από το σπίτι μεγαλώνουν συνεργάσιμα παιδιά και διαμορφώνουν αυριανούς υπεύθυνους πολίτες.


13. Ομάδα ψυχολόγων (*) - ώρα: 18.00 – 20.00/15θήμερο

ομάδα μελέτης

Ψυχολόγος: Σούζυ Σαββίδου

Η ομάδα αυτή στοχεύει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων για αποτελεσματικότερη διαχείριση συναισθημάτων της καθημερινότητας (π.χ. θυμός, το άγχος, ο φόβος, κ.ά.), όπως θα εκφράζονται από τα μέλη της.

Κόστος συμμετοχής: € 100 / έτος

* Στις ομάδες ψυχολόγων μπορούν να εγγραφούν μέλη που έχουν παρακολουθήσει ομάδες μελέτης για τουλάχιστον 3 χρόνια.


Χρήσιμες πληροφορίες

Οι εγγραφές του α’ κύκλου των ομάδων πραγματοποιούνται τον Οκτώβριο και του β’ κύκλου τον Φεβρουάριο στα γραφεία του Κέντρου Αντλεριανής Ψυχολογίας, 25ης Μαρτίου 19.

Οι συναντήσεις του β’ κύκλου των ομάδων ξεκινούν μέσα Φεβρουαρίου 2022.

Στις ομάδες ψυχολόγων μπορούν να εγγραφούν μέλη που έχουν παρακολουθήσει ομάδες μελέτης για τουλάχιστον 3 χρόνια.

Ετήσια Συνδρομή Μέλους: 15€

 

Συμμετοχή σε Ομάδα Μελέτης: 35€/ εξάμηνο (12 συναντήσεις)

 

Συμμετοχή σε Ομάδα Ψυχολόγων: 100€/έτος (12 εβδομαδιαίες συναντήσεις)
Ομάδες